100 procent hantverk

Vårt yrke är ett hantverk och vårt kunnande växer hela tiden. Som möbeltapetserare blir man aldrig fullärd, bara mer och mer erfaren. Vi ställs inte sällan inför nya utmaningar och problem som vi behöver lösa där kreativt tänkande och erfarenhet går hand i hand eller avlöser varandra. Det kreativa får också sitt utlopp när det kommer till alla möjligheter av tyger och dekorationer, färger & mönster, strukturer & material, kontraster och harmonier. Det finns oändliga kombinationer att passa ihop till alla möjliga olika miljöer och tillfällen.


Vi jobbar med händerna. Känner efter ojämnheter, klappar sammetstyger för att hitta luggen, styr trådänden genom nålsögat på industrisymaskinen, tovar ihop tagel, krollsplint eller kokosfiber till jämna stoppningar. Ena handen spänner tyget och andra spikar fast det,  pekfinger och tumme håller ängsligt fast möbelspiken medan den andra näven har ett fast tag om hammaren. Ena handen styr kroknålen genom lager av tyg och stoppningsmaterial medan den andra drar åt tråden. Ibland önskar man att man hade en tredje hand. Som tur är har vi fyra ihop.


Vi jobbar med ögat. Kollar symmetrin mellan höger och vänster sida, att rundningen på sitsen ser lagom hög ut, att tyget sitter trådrakt, att det är jämna mellanrum mellan möbelspikarna. Vi kisar med ögonen och lägger huvudet på sned när vi tänker, vi studerar detaljer på några centimeters avstånd och backar några meter för att se helheten.


Vi använder känseln. Provsitter, lutar lite åt olika håll, studsar upp och ner. Känns stoppningen jämn, lutar det inte lite? Hur är det med spänsten i resårerna? Sitter nackstödet lagom högt upp? Vilar armarna avslappnat mot armstöden och är benhöjden lagom?


Vi är stolta över vårt kunnande. Vi brinner för att ge möbler en ny chans istället för att slänga dom på tippen. Vi går igång på tyger, band och tofsar som andra på mode, blommor och choklad. (Eller förresten, vi går igång på det också! ) Framförallt älskar vi vårt yrke. För att det är 100% hantverk.

Inredningsverkstaden i Järved


Järvedsvägen 30

89177 Järved


kontakt@inredningsverkstaden.se

 

Använd gärna mailen i första hand, jag är bättre på att se och svara på mail än att svara i telefon. TACK! :-)

Öppettider   


MÅN-TOR 10-16 (lunch 12-13)

Fredagar efter överenskommelse


Tidsbokning via mail rekommenderas*


* Du måste inte boka tid utan kan alltid chansa och komma förbi verkstaden. Normalt är jag på plats men det kan hända att jag är ute på kundbesök eller andra ärenden.

Tidsbokningen är alltså till för att dig som vill vara säker på att inte fara i onödan. :-)

Övrigt


Hämtning & lämning av möbler utanför ordinarie öppettider kan arrangeras efter överenskommelse.